Skip to main content

Weet jij alles over Japans en sushi? Lees snel verder en ontdek de tofste weetjes.

Groene thee

Heb jij ooit traditionele groene thee gedronken bij je sushi? Het is het proberen waard want het neutraliseert tussendoor je smaakpapillen.

Van Japans bier tot calpis

Om je Japanse diner compleet te maken kies je voor Japans bier, sake of voor een non-alcoholische optie zoals calpis soda. Ontdek hier meer over calpis soda.

Oorsprong sushi

Wist jij dat sushi helemaal niet uit Japan komt? Je hoort het goed. In China waren ze al jaren bezig met vis en vis te combineren. Uiteindelijk ging Japan de rauwe vis en rijst samen voegen tot sushi!

Fast food

Toen sushi in Japan populair werd, was het een typisch fast food gerecht. Nu is in Japan sushi nog vaak te vinden op foodmarkten.

Eet smakelijk

In het Nederlands zeggen we natuurlijk altijd: eet smakelijk, maar in Japan zeggen ze ‘itadakimasu’.

Bedankt voor maaltijd

Nu moet je natuurlijk ook weten wat ze in Japan zeggen als ze klaar zijn met een maaltijd. Dan wordt er gezegd: ‘gochisosama deshita’. Met deze woorden bedanken ze voor de maaltijd.

Internationale sushi dag

Op 18 juni vieren we elke jaar de internationale sushi dag. Dus reserveer maar snel een tafel en geniet van de mooiste dag van het jaar!

Inside out roll

De inside-out komt oorspronkelijk ook niet uit Japan, maar uit Amerika en is natuurlijk vernoemd naar de staat Californië.

Eetstokjes

In Japan worden er per jaar ongeveer 24 miljard eetstokjes gebruikt. Lukt het eten met eetstokjes nog niet? Geen paniek. Je kan altijd om kinder eetstokjes vragen of met je handen of bestek eten.

 

En nu ben je een aantal weetjes rijker en kan je gaan genieten van een heerlijke avond vol met de lekkerste all you can eat gerechten van SHABU SHABU. Reserveer snel een tafel en geniet van jouw favoriete gerechten!