Skip to main content

We kennen allemaal de sushigerechten zoals verkrijgbaar in sushirestaurants zoals Shabu Shabu. Voor deze smakelijke hapjes maken de sushichefs gebruik van verschillende vormen en kleuren, maar wist je dat het veel gekker kan? Van Poeshi’s tot glow in the dark sushi: voor sommige sushi fans is niets te gek.

Glow in the darksushi

In 2012 was glow in the dark sushi een enorme trend in Amerika. Het hoofdbestanddeel van deze populaire sushihapjes is GloFish. Dit zijn genetisch gemodificeerde zebravissen. In Californië is de verkoop van glow in the dark vissen illegaal, maar in de rest van Amerika worden deze bijzondere zebravissen gewoon verkocht in de dierenwinkel.

Gigantische sushirol

Voor wie de reguliere sushihapjes te klein zijn, bereidden de sushichefs van The Sushi Chef Institute een gigantische sushirol. Deze enorme rol bevatte allerlei verschillende soorten vis en groenten. Na het eten van deze sushirol zouden wij behoorlijk misselijk zijn..

Sushikunstwerk

In Hong Kong maakten sushichefs een nóg reusachtiger kunstwerk van sushi. Meer dan honderd chefs maakten een sushimozaïek van ongeveer 20.000 stukjes sushi. Dit kunstwerk was bijna 38 vierkante meter groot en is zelfs opgenomen in het Guinness Book of World Records!

Ontbijt sushi

Ook Fitfoodiefinds kwam met het originele idee om het concept van sushi te hergebruiken. Zij maakten ontbijt-sushirols van banaan, pistachenoten en hagelslag. Met dit voorbeeld in het achterhoofd zijn er nog veel meer leuke sushigeïnspireerde creaties te bedenken, zoals gebakken ei met bacon of een gevulde opgerolde pannenkoek.

Poeshi

Deze hilarische creaties zijn natuurlijk niet om te eten, maar wel erg schattig. Het Japanse bedrijf Tange & Nakimushi Peanuts maakte een fotoserie van Poeshi’s: schattige poezen op een bedje van rijst, versierd met verschillende etenswaren en andere voorwerpen.

Normale sushi bij Shabu Shabu

Vind je deze variaties op sushi leuk om te zien maar wil je toch liever ‘normale’ sushi eten? Reserveer snel een tafeltje bij één van onze vestigingen en geniet van een heerlijke avond vol met lekkers.