Skip to main content

Bij een avondje sushi eten hoort natuurlijk ook iets lekkers te drinken. Je kunt niet alleen kiezen voor een Japans kopje thee of een traditioneel glaasje sake, maar natuurlijk ook voor een typisch Japans biertje. Met een bijpassend biertje waan je je helemaal in Japanse sferen. Als het op Japanse biersoorten aankomt is de keuze gigantisch.  Omdat niet-Japanners het vaak moeilijk vinden om te kiezen, presenteren we bij dezen Shabu Shabu’s vier aanraders.

Asahi

Dit ‘super dry’ biertje werd in 1887 voor het eerst gebrouwen en is waanzinnig populair in Japan. Bij het drinken van Asahi zal je eerst een vleugje citrus ontdekken en daarna een zoetige nasmaak. Er zit 5 procent alcohol in dit bier, dat een dikke witte schuimlaag heeft. De naam Asahi betekent rijzende zon: perfect voor de zomer dus. Dit biertje past goed bij zomerse hapjes zoals de Tuna Truffle Nigiri.

Kirin

Dit lichte biertje met 4,9% alcohol ontstond in 1885 en is ook erg populair in Japan. Bij het drinken van Kirin proef je een lichte hopsmaak en een vleugje citrus, wat wordt gevolgd door een iets bittere afdronk. Door het vleugje citrus past dit biertje erg goed bij onze zalm en avocado sushi’s.

Sapporo

Dit biertje is ontstaan in 1876 in de stad Saporro. Saporro bier heeft een donkere gouden kleur en een dikke witte schuimkraag. Dit biertje met 5% alcohol smaakt lekker pittig: je proeft een vleugje rijst en graan. Saporro past erg goed bij wat zwaardere rijstgerechten zoals onze Tori Kare.

Iki

Iki Yuzu is een biertje met 4,2% alcohol en wordt gemaakt van gerstemout, hop, gist, groene thee en yuzu. De yuzu is een citrusvrucht uit Japan die lijkt op een combinatie tussen een grapefruit, citroen en mandarijn. Dit biertje smaakt erg goed bij onze Salmon of Tuna maki.

Sushi met een Japans biertje

Heb je ook zo’n zin gekregen in een avond vol met sushi en lekkere biertjes? Bij Shabu Shabu geniet je van deze Japanse bieren* die allemaal heerlijk bij de sushi passen. Reserveer snel een tafeltje bij een vestiging bij u in de buurt.

*Niet alle bieren zijn in iedere vestiging verkrijgbaar. Vraag onze bediening ernaar tijdens uw etentje.