Skip to main content

De lekkerste nigiri’s eet je bij SHABU SHABU. Bij SHABU SHABU kunt u genieten van een groot assortiment aan nigiri’s. Heb jij wel eens onze lekkerste nigiri’s geprobeerd?

Wat is een nigiri

Dit zijn plakjes verse vis die op een bedje rijst worden gelegd. Het is dus een sushi soort met een topping van rauw vis. Net zoals bij de meeste sushi soorten zijn er meerdere combinaties mogelijk.

Hoe eet je een nigiri

Voordat je de nigiri eet kan je de sojasaus in het sojasaus schaaltje gieten. Pak de nigiri op met je stokjes en dip vervolgens de kant van de rauwe vis of andere topping in de sojasaus. Leg de nigiri op je bord neer en pak met je stokjes een kleine hoeveelheid wasabi op en plaats het op de rauwe vis of topping van de nigiri. Eet vervolgens in een hap de nigiri op. Zo ervaar je het beste de smaak van de topping in combinatie met de rijst, sojasaus en wasabi. Eet na het nuttigen van de nigiri een plak gepekelde gember om je smaakpalet te reinigen.

Seared Salmon nigiri

De welbekende geflambeerde zalm nigiri van Shabu Shabu. Gecombineerd met onze Japanse mayonaise, terriyaki saus en fijngesneden bosui.

Tamago nigiri

De tamago nigiri is een zoete japanse geflambeerde ei omelet. De tamago is voor iedereen geschikt omdat de tamago zoet, luchtig en vegetarisch is!

Seared kanimi nigiri

De seared kanimi nigiri is een licht geflambeerde surimi krabstick nigiri. Deze wordt gecombineerd met onze Japanse mayonaise en terriyaki saus.

Het nigiri assortiment van Shabu Shabu bestaat uit veel meer soorten nigiri’s. Ben jij benieuwd naar wat er op het menukaart staat?Bekijk dan onze menukaart of reserveer snel een tafel bij één van onze vestigingen.