Skip to main content

De meeste sushiliefhebbers zijn wel bekend met populaire sushisoorten zoals de nigiri, de California roll en de temaki. Tegenwoordig maken creatieve koks heel andere creaties met de ingrediënten van sushi. Dit zijn onze favoriete variaties

Sushitaart

Deze heerlijke sushitaart is bedacht door Twisted, een Engelse website die regelmatig lekkere, verrassende recepten online zet. Deze sushitaart bevat onder andere avocado en zalm, en lijkt dus een beetje op de bekende salmon roll. Toch ziet dit gerechtje er heel anders uit dan de originele rol. De ingrediënten zijn op elkaar gestapeld, waardoor er een prachtig taartje ontstaat. Je kunt hem zo groot maken als je zelf wilt; een klein taartje als voorgerecht, of een grote om heerlijk met iemand te delen.

Sushiburger

De sushiburger: een burger en sushi in één! Vegan foodblogger Sam van So Beautifully Raw stelde deze speciale burger samen. Veel mensen hebben haar idee al overgenomen en er komen steeds meer variaties op haar gerechtje. Het hoofdingre

diënt van de sushiburger van Sam was gesnipperde (veganistische) teriyaki ‘kip’, die was gemaakt van jackfruit. Natuurlijk kun je deze burger geheel naar eigen smaak samenstellen. Door bijvoorbeeld echte kip te gebruiken zullen ook vleesliefhebbers van deze burger smullen.

Sushidonut

Sam houdt blijkbaar erg van sushi: naast de sushiburger bedacht ze namelijk ook deze originele sushidonuts. Het klinkt niet alleen heel lekker, het ziet er ook nog eens super leuk uit. Deze donuts maakte ze door de sushirijst in een donutvorm te drukken en daarna te bedekken met leuke toppings. Ook het idee van de sushidonut is al door veel andere koks overgenomen. De meest voorkomende toppings zijn avodaco, sesamzaad, wasabi, zalm en komkommer. Met je eigen creatie bereid je dit originele hapje helemaal zelf. Leuk voor op een feestje!

Experimenteren met sushi

Zoals je ziet zijn de ingrediënten van sushi enorm veelzijdig en kan je er de meest creatieve gerechtjes mee maken. Probeer zelf eens je eigen sushitaartje, sushiburger of sushidonut te maken, of maak eens een hele andere creatie. Vind je dit allemaal net iets te veel moeite? Reserveer een tafeltje bij een van onze restaurants en word op je wenken bediend met je lievelingsmaki, negiri of temaki. Het enige wat jij hoeft te doen is proeven, ervaren en genieten. Bekijk hier alvast onze menukaart.