Skip to main content

De Japanse keuken is sinds 2011 in opkomst in Nederland. Vanaf dat moment is de populariteit van Japans voedsel alleen maar toegenomen. In de traditionele Japanse keuken (washoku in het Japans) is eenvoud van de gerechten één van de belangrijkste aspecten. Ook de harmonie van de verschillende smaken heeft een hoge prioriteit. Daarnaast is de uitstraling van het gerecht van belang. Hetgeen wat je bestelt wordt als een waar kunstwerk gepresenteerd en het is daarom bijna zonde om het op te eten. Maar welke gerechten worden nu eigenlijk het meest gegeten in het land van de rijzende zon? Wij lichten de populairste Japanse gerechten voor je uit.

Miso Soep

Miso soep wordt gemaakt van misopasta en zit vol met verse groenten en vis. Wanneer je geen liefhebber van vis bent kan het vervangen worden door tofu. Miso soep is rijk gevuld en snel te bereiden.

Noedels

Noedels worden in Japan voornamelijk gegeten met bouillon, vlees, vis, groente, miso en natuurlijk sojasaus. De drie populairste noedelssoorten uit Japan:

  • Soba. Deze noedels zijn te vergelijken met vermicelli. Het grootste verschil is dat soba gemaakt is van boekweit en daarom bruin van kleur is.
  • Udon. Dit zijn dikke, witte noedels die gemaakt worden van tarwe.
  • Râmen. De meest populaire noedels uit Japan zijn de râmen en worden gegeten met kippenbouillon. Daarnaast wordt er altijd sojasaus en miso aan toegevoegd om de noedels een Japanse touch te geven.

Tempura

Tempura is niet alleen de naam van een gerecht, maar ook een speciale bereidingswijze. Wanneer iets volgens deze wijze bereid wordt, worden de ingrediënten in een bepaald beslag gedoopt en uiteindelijk gefrituurd.

Sushi en sashimi

Sushi en sashimi zijn en blijven de populairste gerechten in Japan. Aangezien sushi op zoveel verschillende manieren bereid kan worden vindt vrijwel iedereen het lekker. De meest voorkomende sushi is rijst met vis, gerold in zeewier.

Sushi eten bij Shabu Shabu

Heb jij na het lezen van deze blog zin gekregen in een avond voor verschillende Japanse sushigerechten? Reserveer snel een tafeltje bij één van onze vestigingen en geniet onbeperkt van al het lekkers uit onze Japanse keuken.