Skip to main content

Edamame bonen zijn een knapperige toevoeging aan je diner en lunch. Naast dat ze super lekker zijn, zitten de boontjes ook vol vezels, vitamines en mineralen. Lees snel verder kom alles te weten over edamame bonen.

Hoe eet je de bonen?

Edamame bonen zijn onrijpe sojabonen in een peul van de sojaplant. In de peul zitten losse bonen en die kan je opeten. Je eet de bonen zonder schil op en vaak wordt er zout overheen gestrooid. Wist je dat het woord edamame letterlijk stamboon betekent? Hun naam hebben ze te danken, omdat ze aan stammen groeien.

Bereiding

Je hebt verschillende manieren om de bonen te bereiden. Kook of stoom de bonen met zout water en TADA! De verrukkelijke bonen zijn klaar. De boontjes zijn zowel koud als warm te eten.

Super gezonde bonen

Edamame bonen zijn super gezond, bevatten een hoop goede stoffen en hebben een positieve werking op je lichaam. Lees hieronder alle voordelen:

  • Bonen bevatten een hoop eiwitten. Een goede toevoeging voor vegetariërs en veganisten, doordat er weinig plantaardige producten zijn met zoveel eiwitten.
  • De bonen zitten vol met vezels: 30 gram edamame bonen bevat al genoeg vezels voor je dagelijkse hoeveelheid.

Ze zijn rijk aan vitamines en mineralen, zoals vitamine K voor de ondersteuning van sterke boten en foliumzuur zorgt voor de aanmaak van rode en witte bloedcellen.

Edamame bonen feiten
  • Bij SHABU SHABU geniet je onbeperkt van edamame bonen
  • Edamame worden ook gebruikt voor inkt, plastic, textiel en kaarsen
  • April is de nationale Soja food maand
  • Een sojaboon plant kan wel 50 cm tot 127 cm worden
Edamame bonen bij SHABU SHABU

Ook bij SHABU SHABU staan er een aantal gerechten met de edamame bonen op het menu. Natuurlijk de knapperige en zoute edamame bonen, poké salmon met zalm, edamame bonen, avocado en zeewier. Poké shrimps met garnaal, edamame bonen, avocado en zeewier. Maar ook een miso soep basis van sojabonenpasta.

Boek snel een tafel en geniet van edamame bonen én nog veel meer sushi en grill gerechten. Ook is het is mogelijk om je favoriete SHABU SHABU gerechten af te halen in onze restaurants: onze restaurants: Den Haag, Leiden, Rotterdam Alexandrium, Rotterdam Centrum of Zoetermeer.