Skip to main content

Ben je benieuwd naar het ontstaan van het Japanse drankje en welke Calpis soda smaken wij op ons menu hebben staan? Lees dan verder!

Wat is Calpis

Calpis is een frisdrank uit Japan. De basis van het drankje bevat suikers die door de bacterie: lactobacillus worden omgezet in melkzuur. Voor Calpis soda worden er uiteindelijk koolzuurhoudend water toegevoegd. Lees onder het tussenkopje Calpis soda smaken meer over ons assortiment.

De oorsprong van Calpis

De uitvinder van Calpis, Kaiun Mishima deed onderzoek naar melkzuurbacteriën in voedingsmiddelen en dranken. In het verleden heeft hij al eerdere producten bedacht met melkzuurbacteriën. Echter was het deze keer anders en mengde hij zijn bestaande drankje met suiker in een reageerbuis en liet dit een tijdje staan. Vanuit dit experiment is Calpis ontstaan!

Weetjes over Calpis

– Calpis bestaat al sinds 17 juli 1919
– De naam Calpis komt van 2 verschillende woorden: ‘cal’ komt van calcium en ‘pis’ komt van Salpis. Dit is een van de vijf smaken in het boeddhisme.
– De perfecte formule voor Calpis: 1/5 Calpis en 4/5 water. Er kan bijvoorbeeld ook yoghurt worden gebruikt in plaats van water.
– Calpis heeft iets weg van Yakult en is net zoals dit populaire drankje goed voor je darmen. Ook helpt Calpis mee aan een gezonde weerstaand en tegen de griep. Ideaal toch?

Calpis soda smaken

Wij hebben verschillende Calpis smaken op onze menukaart staan (afhankelijk van restaurant). Van Watermeloen

Calpis tot aan Blue curaçao. Voor ieder wat wils.
– Aardbei
– Cassis
– Citroen
– Mango
– Perzik
– Kokos
– Groene appel
– Watermeloen
– Blue curaçao
– Groene banaan

Heb je zin in een fruitig en fris drankje? Kies dan voor Calpis soda. Genoeg smaken beschikbaar en het drankje is zelfs goed voor je weerstand. Dubbel reden om voor Calpis soda te kiezen!