Skip to main content

Shabu Shabu biedt u een ruim aanbod aan Japanse specialiteiten aan, onze chefs bereiden de Japanse gerechten met de grootste zorg en presenteren deze op een sierlijke wijze. Op onze menukaart vindt u al onze gerechten, soms zelf in het Japans. In dit blog willen wij een aantal veel voorkomende Japanse termen met jullie doornemen, zo weet u de volgende keer precies wat elk gerecht betekent.

Betekenissen van verschillende soorten sushi

Allereerst zullen wij uitleggen wat de diverse sushisoorten betekenen.

  • Sushi: Sushi betekent, in tegenstelling tot wat veel mensen denken, niet rauwe vis maar azijnrijst.
  • Nori: Dit is geroosterd zeewier, bedoeld om de vis en rijst samen te binden.
  • Temaki: Deze sushisoort staat ook wel bekend als de ‘handrol’. Een stukje nori wordt in een kegel gerold en vervolgens gevuld met verschillende ingrediënten.
  • Nigiri: Dit zijn stukjes vis die op een bedje rijst worden gelegd.
  • Sashimi: Deze vorm van sushi vergt een speciale bereidingstechniek en bestaat uit dun gesneden stukjes rauwe vis.

Japans ontleed

Naast bovenstaande sushisoorten vindt u vaak verschillende combinaties van woorden op onze menukaart. Denk bijvoorbeeld aan ‘Ebi tempura’ of ‘Nori magura’.

Wij hebben enkele veel gebruikte Japanse woorden voor u op een rij gezet en vertaald naar het Nederlands.

Magura = Tonijn
Ebi = Garnaal
Wakame = Zeewier salade
Sake = Zalm
Saba = Makreel
Unagi = Aal/Paling
Tako = Octopus
Kani = Krab

Op onze menukaart vindt u uiteraard veel meer sushisoorten en producten, bent u benieuwd naar onze kaart of onze arrangementen? Kijk dan op https://www.shabushabu.nl/restaurants voor meer informatie.