Skip to main content

Gyoza’s zijn kleine Japanse dumplings. Deze Japanse lekkernij hebben verschillende vullingen zoals gehakt, maar er bestaat ook vegetarische gyoza. Op onze menukaart hebben wij onder andere een gyoza met appel of kip staan.

Geschiedenis

Gyoza bestaat al heel lang. We gaan terug naar de 15e eeuw in Japan. Destijds aten alleen de soldaten uit Japan gyoza’s. Na een tijdje werd de gyoza ook onder de Japanse bevolking populairder en ook in het westen leerde men de lekkernij kennen.

Hoe wordt Japanse gyoza gemaakt

Gyoza wordt traditioneel gemaakt op een tepanyaki bakplaat. De snack wordt gemaakt met zetmeel en water. Het zetmeel wordt platgedrukt tot een dun vel om vlees in te wikkelen zoals kip, gehakt of een zoete vulling.

SHABU SHABU gyoza

Gyoza

Ook bij SHABU SHABU geniet je van gyoza’s. Wij hebben twee heerlijke gyoza’s op ons menu staan, een gyoza gevuld met appel voor een zoete bite en een gyoza gevuld met kip voor een hartige bite.

Feitjes
  • Er bestaan ook gefrituurde gyoza’s. Een lekkere frituur snack!
  • Wist je dat ze in China een Chinese variant hebben op de gyoza: Jiaozi, naast de vulling van vlees voegen ze hier vaak paksoi of andere groentes aan toe.
  • Het allerlekkerst is om een gyoza in 1 × keer in je mond te stoppen.
  • Gyoza’s kan je ook vullen met kaas
  • Wist je dat gyoza ook wel poststickers worden genoemd? Dit komt door dat ze kleven aan de pan tijdens het maakproces.

 

Geniet van de lekkerste gyoza bij SHABU SHABU

Kom jij binnenkort bij ons dineren? Geniet van gyoza’s, sushi, grillgerechten en nog veel meer! Boek snel een tafel via www.shabushabu.nl. Eet smakelijk alvast!