Skip to main content

Zeewier is onmisbaar in de Japanse keuken en herken je ook wel aan de naam Nori. Wist je dat zeewier ongeveer hetzelfde maakproces heeft als papier? Het begint bij het fijnmalen van het zeewier hier uit ontstaat een pulp, deze pulp wordt platgemaakt en gedroogd tot dunne zeewiervellen. De kleur en kwaliteit kan verschillen, doordat er van verschillende zeewier gebruik wordt gemaakt, wel behoren deze zeewiersoorten allemaal tot dezelfde familie: Porphyra. Interessant toch?

Geschiedenis van zeewier

Zeewier wordt al eeuwen lang gegeten, al minstens 1300 jaar. Tot de 18de eeuw werd zeewier heel anders gemaakt dan hoe we het nu kennen en aten mensen het vaak in een pasta vorm. Vanaf 1603 werd de nori geproduceerd als de hedendaagse nori, deze vind je ook weer terug in je sushi!

Waarom is het zeewier gezond?

Uit onderzoek is gebleken dat zeewier helpt tegen verschillende dingen zoals veroudering, overgewicht en een te hoog cholesterolgehalte.

  • Zeewier bevat gezonde vetten: EPA en DHA. Deze vetten zitten ook in vis. Dit is bovendien ook een goede vlees/vis vervanger voor de vegetariër.
  • Het bevat weinig calorieën, maar wel veel voedingsstoffen zoals vitamine B, magnesium, jodium en ijzer.
  • Zeewier beschermt je darmwand en hierdoor worden voedingsstoffen beter opgenomen
  • Ook detoxt zeewier je lichaam. Het helpt mee aan het verwijderen van giftige stoffen in je lichaam.
  • Zeewier is goed voor je schildklier en zorgt voor een goede spijsvertering.
Gerechten bij SHABU SHABU met zeewier

Bij SHABU SHABU is zeewier een onmisbaar ingrediënt. Bij maki’s worden de ingrediënten in zeewier gerold. Maar bij een open temaki wordt het zeewier gebruikt als een ondergrond voor de ingrediënten. Naast de sushi’s met zeewier hebben we ook een frisse zeewiersalade, spicy seaweed rolls en heerlijk warme miso soep op ons menu staan.

Kom jij binnenkort bij ons dineren? Geniet van gyoza’s, sushi, grillgerechten en nog veel meer! Boek snel een tafel via www.shabushabu.nl. Eet smakelijk alvast!