Bij Shabu Shabu kunt u onbeperkt genieten van de meest verse en heerlijke sushi. In onze restaurants bereiden de chefs prachtige creaties waarbij de beste ingrediënten worden gecombineerd. Toch vindt u op het menu van Shabu Shabu meer dan alleen sushi. In dit blog zullen wij iets meer vertellen over tempura, een andere heerlijke Japanse specialiteit.

 

Wat is Tempura

Tempura is naast een gerecht ook direct een manier van bereiden. Het idee van tempura is dat bepaalde ingrediënten (bijvoorbeeld: courgette, champignons of gamba’s), in tempurabeslag worden gedoopt en vervolgens gefrituurd. Op deze manier ontstaat er een smaakvolle combinatie tussen een krokant laagje en een vers en smaakvol basis ingrediënt. Het tempurabeslag bestaat uit een beetje bloem, ijskoud water en een ei. Na het samenvoegen worden de ingrediënten heel kort gemend, daardoor kunnen de bestandsdelen niet binden. Het beslag is dan ook minder samenhangend dan andere beslagen. Het ijskoude water zorgt er voor dat het beslag luchtig blijft, daarnaast neemt het beslag op deze manier minder vet op.

Wat je nog niet wist over Tempura

  • Tempura is van oorsprong een Portugees gerecht. Zij hebben dit gerecht dan ook in Japan geïntroduceerd, daar is het inmiddels niet meer van de menukaarten weg te denken.
  • Net als voor sushi bestaat er ook voor tempura een officiële dag, 7 januari is de Nationale Tempura Dag.
  • In de Japanse keuken is over alles nagedacht. Zo wordt bij de tempura vaak daikon geserveerd, deze radijssoort zorgt ervoor dat de olie die aanwezig is in het beslag sneller wordt afgebroken.
  • De tempura wordt over het algemeen gegeten met een soort dipsaus, besprenkeld met zout of om andere gerechten bij te staan. Daarnaast wordt dit gerecht direct uit het ‘vet’ gegeten.

Ontdek onze heerlijke gerechten

Bent u na het lezen van dit blog nieuwsgierig geworden naar dit heerlijke en traditionele Japanse gerecht? Bekijk dan onze menukaart of kom langs in één van onze restaurants. Dankzij ons all you can eat concept kunt u onbeperkt kiezen uit de meest heerlijke gerechten.

Tot snel!