Skip to main content

Shabu Shabu bereidt al geruime tijd haar gerechten met duurzame vis en is nu als eerste sushiketen in Nederland partner van Stichting Vis&Seizoen. Deze stichting is een initiatief van Versvishandel Jan van As en heeft als doel de visconsumptie en het visaanbod in de horeca structureel te verduurzamen. Shabu Shabu wil door middel van dit partnerschap bijdragen aan een duurzame visvangst en kweek.

Waarom is dit een unieke doorbraak?

Dit partnerschap is een mooie stap richting duurzaamheid en op deze manier steunt Shabu Shabu de verduurzaming van visserij en levert zij zo een bijdrage aan het behoud van vispopulaties en een gezonde visstand wereldwijd.

Als partner van Vis&Seizoen wordt er minimaal 50% duurzame vis afgenomen. De zalm is zelfs geheel duurzaam. Deze zalm wordt in IJsland gekweekt zonder het gebruik van additieven of antibiotica wat tevens de smaak ten goede komt.

Duurzame vis

De consumptie van vis neemt wereldwijd toe en dat heeft desastreuze gevolgen voor de visstanden. Door vis te vangen binnen het juiste seizoen en met behulp van duurzame vangsttechnieken is het mogelijk de duurzame visconsumptie te stimuleren. Seizoensgebonden visserij en consumptie van vis zijn noodzakelijk om de vispopulaties wereldwijd te behouden en te herstellen.

Stichting Vis&Seizoen

Het voornaamste doel van Vis&Seizoen is het stimuleren van duurzame visconsumptie en visvangsten binnen het juiste seizoen. Dit houdt in dat vissen buiten het paaiseizoen gevangen worden en daardoor de kans krijgen zich voort te planten. Op deze manier blijft er ook meer visvlees over, omdat ze geen eitjes bij zich dragen en is de smaak daardoor beter. Uiteindelijk blijft er kwalitatief betere vis over voor de consument.

De stichting wil verder de bewustwording bij consumenten en professionals vergroten. Zo bestaat er een grotere kans dat verschillende vispopulaties kunnen voortbestaan.

Er is door deze stichting een speciaal assortiment samengesteld (100% Vis&Seizoen) op basis van drie criteria:

–          Het juiste seizoen

–          Duurzame vangsttechniek

–          Kwaliteit

Kijk voor meer informatie en het assortiment op www.visenseizoen.nl.