De sojaboon kent een lange geschiedenis en wordt al sinds jaar en dag verorbert in Azië. Heel vroeger werd deze peulvrucht zelfs als één van de heilige gewassen beschouwd. Naast de sojaboon hoorde o.a. rijst, tarwe, gerst en gierst bij deze ‘heiligen’.

Bij Shabu Shabu vind je uiteraard ook Sojabonen op het menu, bij ons krijgt u ze op een schaaltje met vers zeezout over de bonen heen. Dit gerecht is heerlijk te combineren met onze verse sushi. De bereiding van Shabu Shabu is er één van zoveel, sojabonen worden namelijk verwerkt in tal van producten en gerechten. Zie lijst hieronder:

  • Tofu
  • Tempeh
  • Sojasaus
  • Sojamelk
  • Sojaolie

Naast de sojabonen met zout vindt u bij Shabu Shabu natuurlijk ook gerechten met tofu en combineert u uw sushi met de lekkerste sojasaus.

Gezonde bonen

In sojabonen zitten diverse gezonde stoffen denk daarbij aan lecithine en het eiwit Bowman-Birk Inhibitor. Met name de eerste is zeer functioneel voor het lichaam, deze emulgator zorgt er namelijk voor dat het cholesterol in het lichaam in oplossing wordt gehouden. Dankzij deze functionaliteit kunnen hart- en vaatziekte verminderen. Het eiwit Bowman-Birk kan zorgen voor minder ontstekingen, temeer deze een ontstekingsremmende werking heeft. Sojabonen bevatten bovendien veel ijzer en vitamine B1, deze boon kan dan ook perfect als vleesvervanger dienen.

Proef gerust

Bij Shabu Shabu kunt u, middels het all you can eat concept, onbeperkt genieten van de lekkerste Japanse  specialiteiten, bent u nieuwsgierig naar de smaak van onze heerlijke sojabonen? Bestel ze gerust en probeer het eens, het zal u verbazen!