Skip to main content


Bij Shabu Shabu staat versheid van producten en kwaliteit voorop. Door te werken met duurzame vis kunnen we een nieuwe standaard zetten binnen onze ambities.

Wat betekent duurzame vis eigenlijk

Duurzame vis betekent eigenlijk kort gezegd dat deze op zo’n manier is gevangen dat de visstand niet negatief wordt beïnvloed en dat daardoor de natuur zo min mogelijk wordt verstoord.

Alle vis die wij bij Shabu Shabu in onze gerechten gebruiken, wordt geleverd door een vaste visleverancier die gespecialiseerd is in duurzame vis. De vis wordt gevangen volgens strenge regelgeving, uitvoerige controles en volgens de nieuwste visserijtechnieken. Door duurzaam vis te gebruiken in onze sushi en andere gerechten, zorgen we ervoor dat er rekening wordt gehouden met o.a. de leefomgeving van de vissen en de natuur.

Weetjes over duurzame vis

Er zijn al meerdere methodes ontwikkeld die ervoor zorgen dat er nog steeds gevist kan blijven, maar op een dusdanige manier dat de visstanden gezond blijven en er over tientallen en honderden jaren nog steeds gevist kan worden. Zo moet duurzame vis aan een aantal eisen voldoen, wist je bijvoorbeeld dat:

–          Visserij niet mag leiden tot overbevissing of uitsterving van bepaalde vissoorten

–          Natuur in het water altijd beschermd moet worden

–          Vissen op effectieve en duurzame manier moet gebeuren

–          Alle vissen een goed leven gehad moeten hebben

–          De vis onder goede en eerlijke werkomstandigheden gevangen of geproduceerd moet worden

Vis is gezond

Duurzame vis is beter, puur en vooral lekkerder! Sowieso is vis eten heel gezond. Zo heeft twee keer per week vis eten een positieve invloed op je gezondheid. Vooral vette vis, zoals zalm, haring of makreel bevat meervoudig onverzadigde vetzuren (Omega 3). Dit is heel goed voor je hart- en bloedvaten. Vis bevat verder ook veel vitaminen, mineralen en eiwitten wat onmisbare voedingsstoffen zijn voor je lichaam. Verse vis is dus heel gezond, maar natuurlijk ook heel erg lekker. Als het daarnaast ook nog eens duurzaam is, is dat een perfecte combinatie!

Sushi eten bij Shabu Shabu

Heb je na het lezen van deze blog ook zoveel trek gekregen in heerlijke vis? We hebben een heleboel heerlijke sushi met vis op onze kaart staan. Nigiri met zalm of onze sashimi tonijn. Reserveer snel bij één van onze restaurants via www.shabushabu.nl en geniet van al onze gerechten!