Skip to main content

Het kan bijna niet anders dan dat u net zoals de rest van de wereld ontzettende fan bent van het eten van sushi. U zult er waarschijnlijk al van alles over weten maar toch zullen er een aantal feiten zijn waar u nog niet van op de hoogte bent.

  • Het woord sushi heeft niets met vis te maken

Het woord sushi verwijst niet naar een vis of een bepaalde vissoort maar verwijst naar de azijn en de rijst van het gerecht. De rijst van de sushi lijkt misschien makkelijk te maken maar is eigenlijk de moeilijkste opgave. Het maken van de sushi rijst wordt niets voor niets gezien als een echte kunst.

  • Eten zonder stokjes

U hoort sushi eigenlijk niet met stokjes te eten maar juist met uw handen. De sushi moet u vasthouden zoals u een computermuis ook zou vasthouden. Op het moment dat u de topping van de sushi in de sojasaus doopt zult u merken of u goede sushi eet. Wanneer u goede sushi eet zal de topping namelijk niet van zijn rijstbedje vallen.

  • Rijstazijn verlengt de houdbaarheid van voedsel

Rijstazijn wordt aan de rijst van de sushi toegevoegd en heeft antibacteriële eigenschappen waardoor voedsel een langere tijd bewaard kan worden. Daarnaast helpt rijstazijn uw spijsvertering op gang en verlaagt het de kans op een hoge bloeddruk.

  • Zeewier is het gezondste gedeelte van de sushi

Zeewier oftewel nori is het meest voedzame ingrediënt van het sushi gerecht omdat het eiwitten, mineralen en verschillende vitamine bevat. Het is gebleken dat de kwaliteit van de nori hoger is wanneer de kleur donkerder is. Zeewier bevat niet alleen veel vitamine, het voorkomt ook een cholesterol ophoping in de bloedvaten.

  • Nep wasabi

Echte wasabi is moeilijk om te kweken en nog moeilijker om in te pakken. De wasabi die u altijd eet is vrijwel altijd een combinatie van mierikswortel poeder, mosterd en een groene vloeistof.

Nieuwsgierig geworden naar de verschillende soorten sushi van Shabu Shabu? Kijk dan snel op onze menukaart voor alle lekkere gerechten.