Skip to main content

Sushi is uitermate geschikt om mee te variëren. Qua vulling is er genoeg om mee te experimenteren. Er zijn enorm veel ingrediënten die je met sushi kan combineren. Er zijn geen regels! Je kan het zo gek maken als je zelf wil. Laat je niet afschrikken door het idee, probeer het en je zal blij verrast worden.

Groeten en fruit

Combinaties met groenten en fruit zijn ideaal voor de vegetariërs onder ons. Varieer af en toe met wat lekkere verse groeten en fruit. Veel gebruikte ingrediënten zijn komkommer, avocado, radijs, lente ui, wortel, mango, perzik en aardbei. Eigenlijk kan je bijna alle groeten en fruit verwerken in sushi. Hier zijn geen vaste regels voor, je kan het zo gek maken als je zelf wil.

Vis

Rauwe vissen worden het meeste gebruikt in combinatie met sushi. Dat komt omdat deze ook het gemakkelijkst te verwerken zijn in de sushi. Een voorbeeld van veel gebruikte vissoorten zijn rauwe zalm of tonijn. Let er wel op dat je sushi waardige vis koopt. Ben je er niet zeker van? Vraag dan altijd aan de visboer of de vis van sashimi kwaliteit is. Gebruik daarom alleen vis die extreem vers is en smelt op de tong. Een neutrale geur en een heldere structuur zijn goede tekenen van verse vis.

Het is wel belangrijk om de rauwe vis goed voor te bereiden. De rauwe vis moet volgens Europese regelgeving kort ingevroren zijn geweest, minimaal 24 uur bij -20 Celsius. Dit voorkomt de aanwezigheid van larven. Gebruik daarvoor echter geen diepvriesvis uit de supermarkt. De smaak, kleur en bereiding zijn niet geschikt voor sushi.

De volgende soorten vis worden vaak gebruikt in sushi:

  • Tonijn
  • Zalm
  • Zeebaars
  • Haring
  • Krab
  • Garnalen

Vlees

Voor liefhebbers van vlees is er ook voldoende keuze. Denk daarbij aan sushi met gerookte kip, kipfilet, gerookte ham, ossenhaas, etc.

Andere vullingen

Naast de vlees, vis en vegetarische vullingen is het ook gebruikelijk om sesamzaadjes, wasabi, soja, uitjes, Japanse mayonaise, ei of kaas te gebruiken.

Naast de normale vullingen is het heerlijk om te experimenteren met wat aparte ingrediënten. Bij Shabu Shabu geniet u van alle soorten sushi, die u kunt mixen en matchen naar uw wens. Het all you can eat concept is ideaal om allemaal verschillende gerechtjes te proeven. Voor meer informatie kijk je hier.