Skip to main content

Sushi eten bij Shabu Shabu

Bij sushi restaurant SHABU SHABU kunt u onbeperkt genieten van verse sushi. Niet zo een sushi-liefhebber? Geen probleem! Op onze kaart vindt u een breed scala aan grillgerechten, salades en side dishes: voor ieder wat wils. Als u besluit om sushi te eten bij SHABU SHABU dan bent u zeker van:

  • Uniek all you can taste-concept
  • Huisgemaakte verse sushi
  • Inclusief uitgebreid dessertbuffet*
  • Pure verse ingrediënten
  • Meer dan 100 verschillende gerechten
  • 10 vestigingen waardoor er altijd een restaurant in de buurt is

Sushi eten bij een van onze Shabu Shabu vestigingen

Shabu Shabu heeft 10 sushi restaurants door heel Nederland waar u heerlijk kunt genieten van de Japanse keuken. Er is dus altijd een vestiging bij u in de buurt.

Gegevens

Baronie 233-239
2404 XE Alphen aan den Rijn

Open

Zondag t/m donderdag 16:00 – 22:00
Vrijdag en zaterdag 16:00 – 22:30
Bekijk pagina

Gegevens

Wiekenweg 8
3815 KL Amersfoort

Open

Maandag t/m donderdag 16:00 – 22:00
Vrijdag en zaterdag 12:00 – 22:30
Zondag 12:00 – 22:00
Bekijk pagina

Gegevens

Marktplein 40
7311 LR Apeldoorn

Open

Maandag t/m zondag 12:00 – 22:30
Bekijk pagina

Gegevens

Torenstraat 138
2513 BW Den Haag

Open

Maandag t/m donderdag 16:00 – 22:00
Vrijdag en zaterdag 12:00 – 22:30
Zondag 12:00 – 22:00
Bekijk pagina

Gegevens

Steenstraat 45-47
2312BV Leiden

Open

Maandag t/m donderdag: 16:00 – 22:00
Vrijdag en zaterdag: 12:00 – 22:30
Zondag: 12:00 – 22:00
Bekijk pagina

Gegevens

Klein Marienburg 24
6511 PL Nijmegen

Open

Maandag t/m donderdag 16:00 – 22:00
Vrijdag en zaterdag 12:00 – 22:30
Zondag 12:00 – 22:00
Bekijk pagina

Gegevens

Westblaak 82
3012 KM Rotterdam

Open

Zondag t/m donderdag 12:00 – 22:00
Vrijdag en zaterdag 12:00 – 22:30
Bekijk pagina

Gegevens

Watermanweg 309
3067 GA Rotterdam

Open

Zondag t/m donderdag 12:00 – 22:00
Vrijdag en zaterdag 12:00 – 22:30
Bekijk pagina

Gegevens

Cor Kieboomplein 90
3077 MK Rotterdam

Open

Maandag t/m donderdag 16:00 – 22:00
Vrijdag en zaterdag 12:00 – 22:30
Zondag 16:00 – 22:00
Bekijk pagina

Gegevens

Denemarkenlaan 83
2711 EN Zoetermeer

Open

Zondag t/m donderdag 12:00 – 22:00
Vrijdag en zaterdag 12:00 – 22:30
Bekijk pagina

Sushi lunch of diner. All you can taste

Bij Shabu Shabu kunt u genieten van een heerlijke sushi lunch of diner volgens het All you can taste-concept. Dit concept houdt in dat u onbeperkt kunt genieten van de heerlijke gerechten die de Japanse keuken te bieden heeft. Onze menukaart bevat meer dan 100 verschillende gerechten, zodat er voor iedereen iets te bestellen is. Naast de verse sushi, kunt u ook heerlijke vleesgerechten en salades bestellen. Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan onze menukaart.

All you can taste prijzen

Volwassenen:

Lunch maandag t/m zondag: €22,50
Diner maandag t/m woensdag: €35,00
Diner donderdag t/m zondag en feestdagen: €37,00

Kinderen 0-3 jaar:

Lunch maandag t/m zondag: Gratis
Diner maandag t/m woensdag: Gratis
Diner donderdag t/m zondag en feestdagen: Gratis

Kinderen 4-10 jaar:

Lunch maandag t/m zondag: €12,50

Diner maandag t/m zondag:
4 jaar: € 10,00
5 jaar: € 12,00
6 jaar: € 14,00
7 – 10 jaar: 16,00

Als je lekkere sushi wil eten moet je echt naar Shabu Shabu. De prijs-kwaliteit verhouding is top! De kers op de taart is toch wel het heerlijke toetjes buffet, waarmee je het sushi diner in stijl afsluit.

Clarissa, Amsterdam

De kinderen lusten geen sushi, maar mijn vrouw en ik wel. Fijn dus dat dit restaurant meer heeft dan sushi alleen. Er kan besteld worden met een tablet, wat vooral de kinderen leuk vonden. Wij hebben een heerlijke avond gehad en komen zeker nog eens terug.

Fam. Silva, Amersfoort

Mijn favoriete sushi restaurant! ik kom hier graag en de sushi is heerlijk. De overige gerechten zijn ook lekker. Ik zal Shabu Shabu dus echt aanraden als je lekker wil eten in een sfeervol en modern sushi restaurant.

Demian, Rotterdam

Onze sushi gerechten

Wij bieden meer dan 50 verschillende sushigerechten aan. Zo serveren wij klassieke sushi met vis, vegetarische sushi en vlees sushi. Er bestaan veel verschillende sushi varianten: wij hebben onderstaande op de kaart staan.

Nigiri sushi is het bekendste type sushi in Japan. Het woord Nigiri betekent letterlijk ‘pakken of vormen met de hand’, en dat is precies hoe deze sushi gemaakt wordt. Er wordt een klein bolletje rijst gevormd met de hand en vervolgens wordt er een rauw stukje vis, tofu of omelet op gelegd. Als de vis erg glibberig is of als de substantie snel uit elkaar valt, wordt er een klein ‘bandje’ gemaakt van nori (zeewier) om het geheel bij elkaar te houden. Bij Shabu Shabu hebben wij Nigiri sushi met onder andere (gerookte) zalm, geflambeerde zalm, omelet, tonijn, garnaal, zeebaars, surimi, paling, octopus en tofu.

Zalm

Tonijn

Zeebaars

Gekookte garnaal

Krabstick

Zoetwatergarnaal

Paling

Octopus

Omelet

Tofuzakje

Gerookte zalm

Tonijn met truffel

Geflambeerde zalm

Bij deze sushi soort is er een bakje gemaakt van tofu. Deze bakjes worden vervolgens gevuld met een smakelijke vulling als tonijntartaar, zalmtartaar, gegrilde zalm en gegrilde tonijn. Inari sushi is door het gebruik van tofu licht zoetig van smaak.

Kimchi tonijn

Kimchi zalm

Gegrilde zalm

Gegrilde tonijn

Er worden bij Gunkan sushi bakjes gemaakt van nori (zeewier) welke gevuld worden met onder andere paling, viskuit en krab. Ook zoetwaterkreeft, zeewier en zalmeitjes zijn heerlijk in de Gunkan sushi.

Pittige paling

Wasabi viskuit

Viskuit

Pittige tonijntartaar

Pittige octopus

Mais en krab

Zoetwaterkreeft

Gegrilde tonijn

Zeewier

Zalmeitjes

Maki is de bekendste soort sushi in het Westen en betekent letterlijk ‘gerold’. Er wordt een nori vel op een ‘sushi mat’ gelegd en hier wordt sushi rijst en vis of groenten op gelegd. Vervolgens wordt het geheel strak opgerold, waardoor er een lange sushi rol gecreëerd wordt. Deze rol wordt in stukken gesneden en per 3 geserveerd. Wij serveren maki sushi gevuld met zalm, komkommer, tonijn en ei.

Zalm

Tonijn

Komkommer

Omelet

De originele naam van de inside out sushi is Uramaki sushi. Uramaki is een variant waarbij de ingrediënten in de nori gewikkeld zitten en de sushi rijst aan de buitenkant gerold is. De rijst wordt vaak nog opgeleukt met vissenkuit, sesamzaad of gebakken uitjes. De bekendste inside out sushi is de California surimi: een mix van surimi, avocado en oranje vissenkuit.

Zalmrol

Tonijnrol

Palingrol

Shichimirol

Zalmmousse

Garnalenkroket

Tonijnmousse

California surimi

California zalm

Gefrituurde garnaal

Gefrituurde tonijn

Koningskrabrol

Temaki sushi wordt ook wel een handroll genoemd. De nori wordt gevouwen in de vorm van een puntzak van ongeveer 10 centimeter. Hier worden de ingrediënten in gestopt en hier kunnen oneindige variaties mee gemaakt worden. Bij ons staat een vegetarische, tonijn, zalm en California Temaki op het menu.

Zalm

Veggie

Tonijn

Surimi

Sashimi is een Japans gerecht van verse, rauwe vis en schelpdieren die met een zeer scherp mes in dunne plakjes wordt gesneden. De vis is zo vers en dun gesneden dat het als boter smelt op uw tong. Bij Shabu Shabu serveren wij tonijn en zalm sashimi. Ook kunt u een mix bestellen welke bestaat uit sashimi van zalm, tonijn, zoetwatergarnaal, zeebaars en coquille.

Tonijn

Zalm

Mix

Overige gerechten

Naast sushi, hebben wij ook diverse andere gerechten op het menu staan. Zo kunt u kiezen uit een ruim assortiment aan salades, grillgerechten, gefrituurde snacks, soep, rijst, noedels en teppanyaki. Ook bieden wij, naast vegetarische sushi, ook diverse vega side dishes aan. Het all you can taste sushi diner sluit u af met een heerlijk dessertbuffet die in al onze vestigingen (behalve Dordrecht) voor u klaar staat.

Voor de gezonde eters onder ons hebben wij diverse smakelijke salades op ons menu staan. Heerlijk om op zich zelf te eten, maar ook lekker om te combineren met gegrild vlees of vis:

  • Wasabi beef
  • Tuna avocado
  • Prawn
  • Octopus
  • Grilled Salmon
  • Seaweed (vegetarisch)
  • Surimi

Geniet van de smaakvolle grill gerechten die vers door onze koks bereid worden. Het vlees is van A-kwaliteit. Wij hebben de volgende grillgerechten op onze menukaart staan:

  • Gegrilde Ribeye
  • Biefstukreepjes
  • Lamskotelet
  • Ossenhaasblokjes
  • Gegrilde inktvis
  • Kipspiesjes
  • Kipgehaktballetjes

Onze gefrituurde gerechten zijn favoriet bij velen. Daarom hebben wij een breed assortiment aan gefrituurde vis, vlees en zoetigheden:

  • Kip (drumsticks, vleugels, karbonade stukjes)
  • Scholfilet
  • inktvisringen
  • Garnalen (ebi tempura, krokante garnalen, garnalenkroket, garnalenloempia’s)
  • Aardappel kaaskoekjes
  • Loempia’s
  • Sesamballetjes
  • Gefrituurde banaan

Begin de avond met een lekker soepje of combineer vlees of vis gerechten met een lekker bakje rijst of noedels. Wij hebben een aantal side dishes op onze kaart, die uw sushi diner nog smaakvoller maken. U kunt de volgende gerechten bestellen:

  • Miso soep
  • Ramen soep
  • Gebakken ramen noedels
  • Gebakken udon noedels
  • Gebakken rijst
  • Gestoomde rijst

Teppanyaki is een Japanse bereidingswijze waarbij het voedsel op een hoog vuur wordt klaargemaakt op een ijzeren plaat. Wij bieden verschillende gerechten die op deze Japanse methode worden bereid:

  • Zalmfilet
  • Ribeye rolletjes
  • Gegrilde kipfilet
  • Ossenhaasblokjes
  • Gyoza (kippastei)
  • Garnalen
  • Gamba’s
  • Coquille
  • Kippendijfilet
  • Japanse pannenkoek met garnalen en groenten
  • Eendenborstfilet

In elke vestiging, behalve in die van Dordrecht, kunt u genieten van een luxe dessertbuffet. De nagerechten doen u gegarandeerd watertanden: het assortiment bestaat onder andere uit soesjes, panna cotta en vers fruit. Ook deze toetjes kunt u onbeperkt eten.

Hoe is sushi ontstaan

Rond de vierde eeuw voor Christus werd in Zuidoost Azië vis ingepakt in vers gekookte rijst zodat deze langer goed bleef. In eerste instantie werd de rijst weggegooid, maar toen deze conserveringsmethode werd overgenomen door de Japanners (in 1603), werd de rijst onderdeel van het gerecht: de eerste vorm van sushi werd geboren!

Later, toen de Japanners zich steeds duurdere ingrediënten konden veroorloven, werd de zure smaak van de gefermenteerde ‘zure’ rijst nagebootst door rijstazijn aan de rijst toe te voegen. Aan de begin van de negentiende eeuw werd de sushi ontwikkeld zoals wij deze vandaag kennen. Pas in de tweede helft van de negentiende eeuw werd sushi wereldwijd bekend en in 1970 werd het eerste sushi restaurant geopend in Nederland. In eerste instantie was sushi erg duur en werd gezien als een kostbare delicatesse. Tegenwoordig zijn er veel sushi restaurants in ons kikkerlandje in alle prijsklassen.

De sushi die hier in Nederland hebben, smaakt anders dan de traditionele Japanse sushi. In de Westerse cultuur wordt sushi vaak met sausjes geserveerd en worden er vaak veel ingrediënten toegevoegd voor extra smaak. Daarnaast dopen wij onze sushi in een mengsel van soja saus, wasabi en ingelegde gember. Japanners houden hun sushi vrij eenvoudig en eten deze niet met sausjes of sojasaus. Zij gebruiken alleen de ingelegde gember als gehemeltereinigingsmiddel tijdens het eten van de verschillenden sushi soorten door. Op deze manier kan men ultiem genieten van de smaak van verse vis.

Sushi basis ingredienten

De Westerse sushi, waar wij van genieten, worden gemaakt met een aantal basis ingrediënten:

  • Nori: zeewiervellen waar de sushi ingerold wordt.
  • Sushirijst: deze speciale rijst is anders dan ‘normale rijst’.
  • Rijstazijn: dit wordt door de rijst gemengd om zo de originele ‘zure smaak’ na te bootsen.
  • Vis & vlees: vaak wordt er gekozen voor rauwe, geflambeerde of gerookte zalm. Andere favorieten zijn(rauw of gebakken) garnalen, tonijn, surimi, paling en octopus. Vleessoorten die gebruikt worden zijn rundvlees en kip, welke uiteraard eerst gegaard worden.
  • Avocado & komkommer: deze ingrediënten worden vaak samengevoegd in de sushi met vis en vlees. Ook wordt er vegetarische sushi gemaakt met komkommer en avocado.
  • Tofu en omelet: deze ingrediënten worden vaak gebruikt om vegetarische sushi te maken. Ook wordt tofu gemaakt om Inari sushi te maken.
  • Sojasaus, wasabi & ingelegde gember: deze 3 ingrediënten worden door elkaar gemengd om zo een smakelijk sausje te maken waar u de sushi in kunt dopen.