Skip to main content

Het continent Azië wordt over het algemeen steeds populairder onder de westerlingen, maar staat ook nog altijd bij veel mensen hoog op de travel bucket list. Maar waarom is dat eigenlijk zo? Hoe komt het bijvoorbeeld dat Japan zo geliefd is?

De historische cultuur

Vanaf het moment dat je op de Japanse bodem bent, zal je de typische Japanse gebruiken direct opmerken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het boeddhisme, de populaire theeceremonies en de bekende vechtsporten. Hoewel cultuur en geloof centraal staan in het leven van de gemiddelde Japanner, blijkt dat de ‘jeugd van tegenwoordig’ hier wat minder waarde aan hecht. Mede hierdoor ontstaat er een lichte verdeeldheid binnen de bevolking.

De unieke inwoners

De Japanse bevolking heeft heel andere gewoontes dan wij westerlingen. Daarnaast vinden zij andere dingen belangrijk. In Japan is samenwerken en samenleven bijvoorbeeld van groot belang. Toch is in het land de onderlinge hiërarchie duidelijk zichtbaar. De persoon met de hoogste functie wordt bijvoorbeeld altijd als eerste begroet en heeft de meeste inspraak. Hoewel er binnen de samenleving een duidelijke hiërarchie te herkennen valt, heeft iedereen respect voor elkaar. Dat kan ook bijna niet anders, aangezien respect vanaf jongs af aan centraal staat in het leven van een Japanner.

De vlag van Japan, wordt ook wel Nisshōki genoemd.

De rustgevende natuur

Ben je een echte natuurliefhebber? Dan ben je in Japan aan het juiste adres, aangezien het land werkelijk alles heeft: mooie witte stranden, helderblauw water, groene berglandschappen en natuurlijk de bekende rijstvelden. Hoewel Japan een groot land is, hoef je voor de natuur niet ver te reizen, aangezien de meest natuurrijke plekken zich rondom de grote steden bevinden.

De populaire gerechten

Japan staat bij de meeste mensen hoog op de travel bucketlist dankzij het overheerlijke eten, zoals het wereldberoemde gerecht: sushi. In elke straat vind je namelijk wel een sushibar waar je kunt genieten van dit heerlijke gerecht. De kwaliteit van de sushi is in Japan erg goed en het gerecht ziet er daarnaast ook altijd schitterend uit. Japanners vinden de uitstraling van sushi namelijk even belangrijk als de kwaliteit hiervan. Als je een echte sushifan bent is het land dan ook dé perfecte (vakantie)bestemming.