Sushi en wasabi is als een patatje met mayonaise. Een perfecte combinatie! Sommige mensen vinden het heerlijk en andere vinden het te scherp. Mocht je je nou altijd hebben afgevraagd wat wasabi nou precies is, lees dan snel verder!

Wasabi is een groenachtige pasta die ook wel Namida wordt genoemd. Oorspronkelijk werd de wasabi verwerkt in de sushi, maar omdat dit voor veel westerlingen te scherp was, wordt het tegenwoordig apart geserveerd. De echte wasabi wordt gemaakt van de wortel van de Wasabia Japonica. De Wasabia Japonica heeft veel weg van de welbekende mierikswortel.

Mierikswortel

Wasabia Japonica

Helaas wordt de kant-en-klare wasabi die je in Nederland kan kopen meestal gemaakt van mierikswortel, radijs, mosterd en bladgroen. Deze namaak wasabi is gek genoeg veel scherper dan de echte wasabi. Deze wasabi zorgt voor het scherpe gevoel tussen je ogen en in je neus.

Het lekkerste is om de wasabi te vermengen met een lichte sojasaus. Op die manier wordt de smaak van de sushi versterkt, waardoor het extra lekker is. Proef het goed en smeer niet gelijk je hele sushi rol vol met wasabi. Dit kan vervelende gevolgen hebben! HATSJIEE

Niet teveel wasabi gebruiken dus: