Skip to main content

Er zijn veel interessante feiten over Sushi bekend, feitjes waar u waarschijnlijk nog nooit van gehoord heeft. In dit blog bespreken wij een aantal leuke, interessante en grappige sushi-feiten. Na het lezen van dit blog heeft u vast nog meer zin in de overheerlijke producten van Shabu Shabu.

Een sushi chef (Itamae) had vroeger tot wel 10 jaar aan training nodig voordat deze in een restaurant mocht werken. Vandaag de dag werken de meeste sushi chefs na twee jaar training, daarin leren zij de kneepjes van het vak. Sushi is namelijk niet alleen erg lekker, maar wordt ook met uiterste zorg en creativiteit bereid. Zo krijgt u steeds een uniek en schitterend gerecht op uw bord.

De blauwvistonijn is een erg dure vis, op 4 januari 2011 werd in Tokyo maar liefst $396,000 voor deze vis betaald. Deze vis woog ruim 375 kg en kostte dan ook meer dan $500 per pond!

Wist u dat een sushi chef zijn messen elke dag slijpt! Alleen daardoor blijft zijn belangrijkste keukengereedschap scherp genoeg om super dunne plakjes vis te snijden. Soms zijn de plakjes wel zo dun dat je er door heen kan kijken!

Het woord sushi refereert niet naar een vis of vissoort,  nee sushi refereert naar de azijn en rijst. De rijst lijkt simpel om te maken, maar het op smaak maken is het lastigste karwei.

Veel mensen mixen hun sojasaus met wasabi, wat veel mensen niet weten is dat je op deze manier de sushichef ‘beledigd’… En ja, de chef is de man met de messen ;-).

Sashimi kan bij Shabu Shabu los besteld worden (tegen meerprijs) in Japan wordt deze sushi meestal vooraf gegeten, na de Shashimi gaan de Japanners over op sushi. Daarnaast wordt Miso soep ook vaak vooraf gegeten en niet achteraf. Miso soep is namelijk goed voor de spijsvertering!

Wellicht heeft u na het lezen van dit blog trek gekregen in sushi en/of andere Japanse specialiteiten. Reserveer dan direct bij één van onze sushi restaurants en geniet onbeperkt van de lekkerste Japanse gerechten!